Osnovan savet za zaštitu životne sredine

Izvor: RTS, 15.Jan.2015, 18:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Osnovan savet za zaštitu životne sredine

Ministarstvo poljoprivrede i zaštite životne sredine osnovalo je Savet za zaštitu životne sredine, koje će pomagati pri pronalaženju najboljih rešenja u toj oblasti i olakšati EU integracije u oblasti ekologije.
Ministarka poljoprivrede i zaštite životne sredine Snežana Bogosavljević Bošković rekla je novinarima da će stručnjaci iz oblasti ekologije davati sugestije, primedbe i predloge >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << na predložene mere i aktivnosti u toj oblasti, javlja Beta.

"Zaštita životne sredine je jedno od glavnih, urgentnih pitanja i za vladu i za državu, pitanje koje traži širok konsenzus građana, države, naučne i stručne javnosti", navela je ministarka.
Bogosavljević Bošković je izrazila zadovoljstvo što su se pozivu da učestvuju u savetu odazvali stručnjaci iz te oblasti, među kojima su članovi SANU, profesori Beogradskog univerziteta, Zavoda za zaštitu prirode, Grada Beograda, ali i predstavnici privrednih komora koji su angažovani na terenu u oblasti zaštite životne sredine.
"Svaka zemlja koja drži do uspeha u ovoj oblasti bez sumnje angažuje najstručnije ljude iz ove oblasti. Važno da su ljudi koji su prihvatili da budu članovi saveta prihvatili da to rade od srca, bez nadoknade", istakla je ministarka poljoprivrede.
Bogosavljević Bošković je izrazila očekivanje da će rad saveta Srbiji pomoći i u bržoj integracije u EU u oblasti zaštite životne sredine.
Oblasti kojima će se to savetodavno telo baviti biće sistemi zaštite i unapređenje stanja vazduha, voda, zemljišta u Srbiji.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.