Izvor: Nezavisne Novine, 12.Jun.2017, 12:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Orban: Mađarska nije antievropska

BUDIMPEŠTA - Mađarska nije antievropska i njena vlada zastupa istinsku evropsku poziciju, izjavio je danas mađarski premijer Viktor Orban, dodavši da EU nije isto što i Brisel, već dobrovoljni savez nezavisnih država.

"Mađarska nikad nije bila niti je antievropska. Naprotiv, vlada zastupa pravu evropsku poziciju, štiteći sadašnji evropski ugovor, uključujući i prvobitnu raspodelu nadleženosti između >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << članica i Brisela. Brisel je promijenio svoju poziciju, a ne Mađarska", rekao je on.

Orban je u mađarskom parlamentu optužio Brisel i da "otvoreno stoji na strani terorista", što je za njega, neshvatljivo.

Povodom slučaja muškarca osuđenog u Mađarskoj zbog vođenja grupe migranata koji su napali mađarsku policiju duž južne granice, Orban je rekao da su za Brisel važnije "apsurdne laži Ahmeda H. očigledno" nego bezbjednost Mađara, prenosi MTI.

Govoreći o američkom finansijeru Džordžu Sorošu, Orban je rekao da je apsurdno da "finansijski špekulant" postavlja smjernice za Brišel i govori kta Evropa treba da radi dok mu se evropski lideri "klanjaju", rekao je Orban.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.