Oljelund: Glavni cilj švedske pomoći Srbiji je njeno približavanje EU

Izvor: NoviMagazin.rs, 08.Nov.2016, 19:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Oljelund: Glavni cilj švedske pomoći Srbiji je njeno približavanje EU

Ministarka za evropske integracije Srbije Jadranka Joksimović razgovara je danas sa zvaničnikom švedskog Ministarstva spoljnih poslova Johanesom Oljelundom o modalitetima i pravcima razvojne saradnje, čiji je jedan od glavnih ciljeva pomoć Srbiji u njenom približavanju Evropskoj uniji.

Oljelund je, kako se navodi u saopštenju, je rekao da Švedska nastavlja da pruža kontinuiranu podršku evropskom putu >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << Srbije ostvarivanjem ciljeva definisanih strategijom razvojne saradnje do 2020. godine.

Zajednički su zaključili da je važna dalja podrška lokalnom i regionalnom razvoju, zaštiti životne sredine i oblasti javnih nabavki.

Ministarka je ocenila da je veoma značajna donatorska razvojna pomoć koja doprinosi daljem razvoju javnog sektora, ekonomskom razvoju, ali i pomoć osetljivim društvenim grupama, kao što su osobe sa invaliditetom, žrtve nasilja, deca bez roditeljskog staranja, po raznim drugim pitanjima - počev od njihove inkluzije do zapošljavanja.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

Joksimović: ŠŠvedska značajan i pouzdan partner Srbije

Izvor: Blic, 08.Nov.2016

Ministarka za evropske integracije Jadranka Joksimović sastala se danas sa generalni direktorom za međunarodnu razvojnu saradnju u Ministarstvu spoljnih poslova ŠŠvedske Johanesom Oljelundom, sa kojim je razgovarala o procesu evropskih integracija i bilateralnoj razvojnoj pomoći koju Švedska pruža...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.