Oland sa Šulcom o prioritetima EU

Izvor: B92, 03.Jul.2014, 21:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Oland sa Šulcom o prioritetima EU

Pariz -- Predsednik Francuske Fransoa Oland je primio reizabranog predsednika Evropskog parlamenta Martina Šulca radi razgovora o "prioritetima Evrope".

Nemački socijaldemokrata Martin Šulc je u utorak ponovo izabran za predsednika Evropskog parlamenta, uprkos tome što su "evroskeptici" ojačali na majskim evro-izborima.

Za svoju prvu postizbornu posetu Šulc je odabrao Pariz. "To je važno - izabran je prekjuče i već je došao u Pariz. On je želeo da tako bude", kažu >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << u pratnji Fransoa Olanda.

Nakon jednočasovnog razgovora, Martin Šulc nije ništa rekao novinarima.

"Razgovarali su o prioritetima Evrope", kažu u Jelisejskoj palati, ističući da se francuski predsednik "zalaže da se kandidat (za predsednika Evropske komisije Žan-Klod) Junker koji će se predstaviti Evropskom parlamentu (da bi njegova kandidatura zvanično bila odobrena) angažuje za veliki broj prioriteta".

Oland i Šulc su zato "razmotrili prioritete Evropskog saveta, orijentaciju i razgovarali o sledećoj Evropskoj komisiji", rečeno je novinarima.

"O mnogim temama oni su na liniji onoga što smo (Francuska) postigli na Evropskom savetu: privredni rast, zapošljavanje, investicije, potreba da se koriste fleksibilnost Pakta stabilnosti i ostale teme koje se tiču položaja radnika i potrebe poštovanja propisa da bi se obezbedila prava".

Fransoa Oland i Martin Šulc su "razgovarali i o narednim koracima u vezi sa imenovanjima".

Lideri Evropske unije sastaće se 16. jula da bi se, po izboru Žan-Kloda Junkera na čelo Evropske komisije, dogovorili o drugim pozicijama u EU. Lideri moraju da odluče ko će biti predsednik Evropskog saveta umesto Hermana van Rompeja i ko će Ketrin Ešton zameniti na mestu visokog predstavnika EU za spoljne poslove.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Oland sa Šulcom o prioritetima EU

Izvor: Akter, 03.Jul.2014

Predsednik Francuske Fransoa Oland je primio reizabranog predsednika Evropskog parlamenta Martina Šulca radi razgovora o "prioritetima Evrope"

Nastavak na Akter...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.