Oland: Odmah zaustavite špijuniranje Evrope

Izvor: Press, 01.Jul.2013, 16:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Oland: Odmah zaustavite špijuniranje Evrope

On je to zatražio nakon što je američki državni sekretar Džon Keri obećao da će istražiti te navode, ali i rekao da prikupljanje informacija nije neuobičajeno u međunarodnim odnosima.
"Ne možemo da prihvatimo takvo ponašanje između partnera i saveznika", rekao je Oland novinarima tokom posete severozapadnom francuskom gradu Lorjenu, a preneo AFP.
"Tražimo da se to odmah zaustavi", istakao je Oland. 

On je naveo i da Evropa neće imati nikave pregovore sa SAD, >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << dok ne bude sigurno da je špijunaža institucija Evropske unije prekinuta, što se dešava u trenutku kada bi vlasti u Vašingtonu i EU trebalo da započnu osetljive razgovore o istorijskom sporazumu o slobodnoj trgovini.
"Ne može biti nikakvih pregovora ili transakcija vezanih za sve oblasti dok ne dobijemo te garancije, za Francusku, ali i za sve zemlje EU, za sve partnere SAD", rekao je Oland.
U dokumentima koji su došli do britanskog lista "Gardijan" preko Edvarda Snoudena, bivšeg operativca CIA u bekstvu, navedeno je da su američke obaveštajne službe sprovele špijunažu određenih ambasada i misija Ujedinjenih nacija.

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Oland: Odmah zaustavite špijuniranje Evrope

Izvor: Akter, 01.Jul.2013

Fransoa Oland uputio je apel SAD da odmah prekinu špijunažu svojih evropskih saveznika, nakon što je državni sekretar Džon Keri obećao da će istražiti te navode

Nastavak na Akter...

Abas optimističan da će Keri obnoviti pregovore Palestine i Izraela

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 02.Jul.2013, 16:04

Palestinski predsednik Mahmud Abas rekao je danas da je optimističan da će državni sekretar SAD Džon Keri uspeti u obnavljanju izraelsko-palestinskih mirovnih pregovora. Keri je prije dva dana okončao petu mirovnu misiju u tom regionu otkako je preuzeo funkciju američkog državnog sekretara,...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.