Đelić: Odustajanje od EU bi ojačalo Prištinu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 16.Okt.2011, 12:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đelić: Odustajanje od EU bi ojačalo Prištinu

BEOGRAD -

Potpredsednik Vlade Srbije Božidar Đelić izjavio je danas da bi odustajanje Srbije od ulaska u EU ojačalo Prištinu i dalo argumente državama koje su priznale Kosovo da ubede ostale koje to nisu uradile.

Odustajanje Srbije od ulaska u EU ne bi umanjilo probleme na Kosovu, rekao je Đelić i istakao da kretanje Srbije ka EU, omogućava >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << racionalno i mirno rešavanje jednog dela problema u vezi sa Kosovom.

"Sada je Evropska komisija nametnula i Kosovu obaveze učinka u dijalogu, što poboljšava njegove izglede za uspeh", kazao je Đelić za list "Kurir".

Potpredsednik vlade je ukazao da se kandidaturom otvaraju delovi evropskih budžeta za poljoprivredu, regionalni razvoj i razvoj ljudskih resursa.

Đelić je dodao da bi Srbija kao članica EU za poljoprivredu u periodu od sedam godina mogla da dobije oko 10 milijardi evra.

"U odnosu na naš poljoprivredni budžet od 250 miliona evra godišnje, radi se o ogromnoj, sudbonosnoj sumi za taj strateški sektor", kazao je Đelić.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Đelić: Odustajanje od EU bi ojačalo Prištinu

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 16.Okt.2011

Potpredsednik Vlade Srbije Božidar Đelić izjavio je u nedelju da bi odustajanje Srbije od ulaska u EU ojačalo Prištinu i dalo argumente državama koje su priznale Kosovo da ubede ostale koje to nisu uradile. Odustajanje Srbije od ulaska u EU ne bi umanjilo probleme na Kosovu, rekao je Đelić...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Đelić: Odustajanje jača Prištinu

Izvor: B92, 16.Okt.2011

Beograd -- Potpredsednik Vlade Srbije Božidar Đelić ocenio je da bi odustajanje Srbije od EU ojačalo poziciju Prištine i ohrabrilo zastupnike kosovske nezavisnosti...On je dodao da bi to dalo argumente državama koje su priznale Kosovo da ubede ostale koje to nisu uradile...Odustajanje Srbije od...

Nastavak na B92...

Đelić: Odustajanje od ulaska u EU bi ojačalo Prištinu

Izvor: Studio B, 16.Okt.2011

Potpredsednik Vlade Srbije Božidar Đelić izjavio je da bi odustajanje Srbije od ulaska u EU ojačalo Prištinu i dalo argumente državama koje su priznale Kosovo da ubede ostale koje to nisu uradile. ..Odustajanje Srbije od ulaska u EU ne bi umanjilo probleme na Kosovu, rekao je Đelić i istakao...

Nastavak na Studio B...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.