Održan samit u Sarajevu

Izvor: Glas javnosti, 03.Jun.2010, 07:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Održan samit u Sarajevu

SARAJEVO  - Članstvo celog zapadnog balkana u EU ostaje zajednički cilj Unije i regiona, poručeno je sa današnje konferencije u Sarajevu.

U predsedničkoj izjavi, koju je posle tročasovnog sastanka objavila Španija kao predsedavajuća EU i organizator sastanka, poručeno je da Zapadni Blakan mora intenzivirati napore da ispuni neophodne kriterijume >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << i dogovorene uslove na putu ka članstvu u EU.

Zapadni Blakan se suopčava sa velikim izazovima vezanim za vladavinu zakona, refrome administracije i sudstva, borbi protiv korupcije i organizovanog kriminala.

Ta su pitanja ključna za funkcionalnu demokratiju i ekonomiju i u najavećoj meri uslov za priključenje EU, navedeno je u predsedničkoj izjavi.

Ovi ce svi toliko da se reformisu zbog propale evrope da ce prestati da postoje. Ceo balka se sprema da postane "clan" austrougarske monarhije.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.