Odluka nas neće destabilizovati

Izvor: B92, 10.Dec.2011, 12:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Odluka nas neće destabilizovati"

Beograd, Zubin potok -- Šef Vladine kancelarije za odnose s medijima Milivoje Mihajlović izjavio je da odluka o odlaganju kandidatute za članstvo u EU ne može da destabilizuje vladu.

On je dodao i da to neće uticati na raspisivanje izbora.

"Imali smo i ranije ključne momente. Vlada će nastaviti sa svakodnevnim aktivnostima, trenutno je najvažnije da Srbija nastavi svoj evropski put", rekao je Mihajlović >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << na Radio-televiziji Pink.

On je istakao da je odluka Saveta EU bila očekivana poslednjih pet dana, ali ne i pre mesec dana.

"Vlada je potpuno ispunila evropsku agendu usvajanja zakona. Međutim, dobili smo neke nove uslove, pa je ova odluka bila očekivana od pre pet dana, ali ne i pre mesec dana", rekao je Mihajlović.

On je naveo da je Vlada Srbije u ovom mandatu usvojila dva puta više zakona nego sve vlade od 5. oktobra 2000.

"Nemamo razlog da se stidimo našeg evropskog puta. Što se tiče Kosova, Vlada Srbije može otvoreno da pogleda Evropu u oči. Mi smo i počeli dijalog", rekao je Mihajlović.

Govoreći o uslovu o predstavljanju predstavnika Kosova na regionalnim skupovima, on je rekao da je u interesu Vlade Srbije da oni prisustvuju tim skupovima.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.