Od ukidanja viza 60 odsto više srpskih turista na Bledu

Izvor: S media, 18.Feb.2010, 17:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Od ukidanja viza 60 odsto više srpskih turista na Bledu

Broj sprskih turista na Bledu uvećao se od ukidanja viza za Evropsku uniju za 60 odsto, u odnosu na kraj 2008. i prva dva meseca ove godine, izjavio je danas direktor najveće slovenačke hotelske grupacije "Sava hotels end rizorts" Andrej Šprajc.

On je na konferenciji za štampu, u beogradskom hotelu "Lajf dizajn" rekao da su gosti iz Srbije u prva dva meseca u Sloveniji ostvarili 38 odsto noćenja >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << više nego u istom periodu prošle godine, napominjući da se naredne godine očekuje 50.000 gostiju iz Srbije, odnosno dva puta više nego 2010.

Šprajc je istakao da je Srbija jedno od najznačajnijih i najperspektivnijih tržišta za slovenački turizam koji je prošle godine, zbog krize, doživeo pad broja noćenja turista iz prekomorskih zemalja, ali se zato povećao broj turista sa bliskih tržišta.

Najveći broj turista iz Srbije dolazi na Bled, gde je još knez Pavle osnovao golf terene, ukazao je Šprajc.

"Sava hotels" raspolaže sa 14 hotela, šest apartmanskih kompleksa i pet kampova u kojima godišnje boravi više od 301.000 gostiju, koji ostvaruju oko 1,1 miliona noćenja, što predstavlja 14 odsto svih turističkih noćenja u Sloveniji.

Turistički objekti se nalaze u šest najznačajnijih destinacija u Sloveniji - na Bledu, u Ptuju, Moravskim Toplicama, Radencima, Banovcima i Lendavi.
Pogledaj vesti o: Vize

Nastavak na S media...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Srbi sve više putuju na Bled

Izvor: Vesti-online.com, 18.Feb.2010

Broj sprskih turista na Bledu uvećao se od ukidanja viza za Evropsku uniju za 60 odsto, u odnosu na kraj 2008. i prva dva meseca ove godine, izjavio je danas direktor najveće slovenačke hotelske grupacije "Sava hotels end rizorts" Andrej Šprajc...Šprajc je istakao da je Srbija jedno od najznačajnijih...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.