Od autobusa napravili putujući vrtić za romsku decu

Izvor: BKTV News, 13.Mar.2014, 20:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Od autobusa napravili putujući vrtić za romsku decu

”Deca su se brzo adaptirala. Vreme provodimo igrajući se, družimo se, radimo na unapređivanju jezičke i fizičke kulture, higijenskih navika”, rekla je Ivana Vratonjić, vaspitačica koja radi sa decom.

U autobusu – putujućem vrtiću, koji je predškolska ustanova ,,Ljubica Vrebalov” iz Požarevca dobila kao donaciju Evropske unije u okviru ”Impres” projekta, odnedavno se igraju i druže mališani >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << iz romskih porodica koji žive u opštini Kostolac.

Deca sada pohađaju pripremni predškolski program, a ovi mališani ranije nisu bili uključeni u predškolsko vaspitanje i obrazovanje.
Tokom četiri sata, sa vaspitačicom Ivanom Vratonjić, svakodnevno se druže u autobusu-putujućem vrtiću.
Trenutno u putujući vrtić dolazi oko desetak mališana, ali se broj zainteresovanih svaki dan povećava.

PU iz Požarevca jedina je u Srbiji koja realizuje ovakav oblik predškolskog vaspitanja i obrazovanja – putujući vrtić.
Izvor: telegraf.rs
Tweet

Nastavak na BKTV News...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.