Obezbedjena zaštita investitora

Izvor: NaDlanu.com, 11.Apr.2012, 18:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Obezbedjena zaštita investitora

BEOGRAD, 11. aprila 2012. (Beta) - Premijer Srbije Mirko Cvetković u sredu je izjavio da je izmenom regulative o funkcionisanju tržišta hartija od vrednosti obezbedjena bolja zaštita investitora i manjinskih akcionara.

BEOGRAD, 11. aprila 2012. (Beta) - Premijer Srbije Mirko Cvetković u sredu je izjavio da je izmenom regulative o funkcionisanju tržišta hartija od vrednosti obezbedjena bolja zaštita investitora i manjinskih akcionara."Domaći propisi kojima je regulisan rad tržišta kapitala su uskladjeni sa propisima u Evropskoj uniji i u vreme krize su doprineli stabilnosti ukupnog finansijskog tržišta", istakao je Cvetković na konferenciji "Tržište kapitala - institucije, investicije i zaštita investitora".Cvetković je podsetio da je primena novog Zakona o tržištu kapitala počela u novembru prošle godine, a da su u primeni i novi Zakon o privrednim društvima, Zakon o preuzimanju akcionarskih društava i Zakon o investicionim fondovima."Dobri zakoni i njihova efikasna primena su preduslov za smanjenje troškova poslovanja i sigurnost svih učesnika na tržištu", istakao je premijer.

Nastavak na NaDlanu.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NaDlanu.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NaDlanu.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.