Obami nije jasno čime je EU zaslužila Nobelovu nagradu za mir

Izvor: Njuz.net, 11.Dec.2012, 16:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Obami nije jasno čime je EU zaslužila Nobelovu nagradu za mir

Napomena: Ova vest je šaljive prirode
Američki predsednik ne može da se seti kontroverznijeg laureata

VAŠINGTON, 10. decembar 2012, (Njuz) – Predsednik Sjedinjenih Američkih država Barak Obama izjavio je danas da mu nije najjasnija odluka Nobelovog komiteta da Nobelovu nagradu za mir ove godine dodeli Evropskoj uniji,
prenosi The Global Edition.
Obama je rekao da se Nobelova nagrada za mir do sada uglavnom dodeljivala >> Pročitaj celu vest na sajtu Njuz.net << pojedincima koji su ceo svoj život posvetili očuvanju tekovina mira, što bi teško moglo da se kaže za Evropsku uniju.
-Pored činjenice da su neke zemlje članice EU učestvovale u vojnim intervencijama proteklih godina, postavlja se i pitanje kako može nagrada da bude dodeljena političkoj zajednici država koji je u ozbiljnoj krizi – smatra američki predsednik.
Obama je napomenuo da bi ovakve odluke Nobelovog komiteta mogle ozbiljno da naruše ugled ove institucije.
-Ne znam kako bi se sada osećali nekadašnji laureati poput Majke Tereze, Martina Lutera Kinga ili Vudru Vilsona – pita se Obama – Nakon današnje dodele može se samo konstatovati da Nobelova nagrada za mir nema više onu težinu koju je ranije imala.
-Teško da mogu da se setim nekog kontroverznijeg dobitnika ovog priznanja – dodao je američki predsednik.
Marko Dražić
Pogledaj vesti o: Vašington,   Barak Obama

Nastavak na Njuz.net...






Povezane vesti

"Uskoro o povlačenju SAD iz Kabula"

Izvor: B92, 12.Dec.2012, 09:41

Kuvajt -- Američki ministar odbrane Leon Paneta kaže da će predsednik SAD narednih nedelja odlučiti koliko će vojnika ostati u Avganistanu posle okončanja borbene misije...Zvaničnici su dosada pominjali između 6.000 i 10.000 vojnika, ali Paneta nije precizirao o kom broju razmišlja predsednik...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Njuz.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Njuz.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.