OKRŠAJ GIGANATA U SUDU: EU tuži Gugl za kršenje zakona

Izvor: Kurir, 15.Apr.2015, 09:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

OKRŠAJ GIGANATA U SUDU: EU tuži Gugl za kršenje zakona

Brisel tvrdi da Gugl krši antimonopolske zakone unije, što može da ga košta 6,6 milijardi dolara

BRISEL - Regulatorno telo Evropske unije u konsultaciji sa predsednikom Evropske komisije Žan-Klodom Junkerom odlučilo je da podnese tužbu protiv Gugla zbog kršenja antimonopolskih zakona EU, objavio je u utorak Vol strit žurnal.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir <<
Ova tužba bi mogla dovesti do novčane kazne od 6,6 milijardi dolara, prenosi Sputnjik. Komesarka EU koja nadgleda probleme poverenja, Margaret Vestager, donela je odluku posle konsultacija sa Junkerom i obavestiće ostale komesare EU u sredu, navodi časopis pozivajući se na bliske izvore.

BACKGROUND: #EU charges against #Google come after a 5-year-old investigation http://t.co/9oJftc63QC pic.twitter.com/wmTPpC7XDl

Podnošenje prijave bi bilo "veoma loša vest" za Gugl, kaže za list Joanis Lijanos, profesor međunarodnog zakona na Univerzitetskom koledžu u Londonu.

"To znači da (regulatorno telo EU) ne želi da se izgladi slučaj, oni žele da usvoje odluku", koja bi mogla dovesti do novčanih kazni i sudskih zabrana.

Vestagerova putuje u SAD u sredu i formalno će objaviti optužbe da je Gugl ilegalno koristio svoj uticaj i snagu da usmeri korisnike interneta od konkurenata ka svojim proizvodima, prenosi Sputnjik.

Nastavak na Kurir...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.