Novi Sad centar Dunavske medijske mreže

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 30.Jul.2010, 15:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novi Sad centar Dunavske medijske mreže

NOVI SAD -

Na današnjoj sednici Upravnog odbora RUV Radio-televizije Vojvodine usvojena je Informacija Radne grupe za međunarodnu saradnju o projektu osnivanja Dunavske medijske mreže (DA-ME – "Danube Media Network") i operacionalizaciji plana uključivanja RUV u međunarodne tokove, vezanih za razvoj strategije podunavskog regiona u okviru EU.

Navedeno je da je, na inicijativu Radio-televizije Vojvodine, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Republika Srbija, Projekat Dunavske medijske mreže sa sedištem u Novom Sadu predložila nadležnim organima EU kao prioritet za saradnju u okviru Dunavske strategije EU. U predlogu se navodi i kako bi RUV-RTV trebalo da bude nosilac ovog projekta.

U Izveštaju je navedeno da su kontaktirane institucije EU u Briselu, organi postojećih institucija Podunavskog regiona, kao i potencijalni članovi i korisnici Mreže. Projekat je više puta prezentovan na konferencijama koje je Direktorat za regionalnu saradnju Evropske komisije organizovao u gradovima zemalja Podunavskog regiona: Budimpešti, Ulmu, Beču, Bratislavi, Ruseu i Konstanci.

Zahvaljujući ovim nastupima, predstavnici EU prihvatili su DA-ME Network kao jedan od najboljih projekata u pripremi Podunavske strategije i više puta ga javno naveli (u Budimpešti, Ulmu i Konstanci) kao primer projekta koji povezuje sve zemlje regiona, te je kao takav ugrađen i u nacrt Strategije Podunavskog regiona. Naglašeno je i da je uspešno realizovana Konferencija mladih lidera regiona (Petrovaradinska tvrđava, 8- 9. jul 2010.).

Prihvaćeno je i obrazloženje da su Novi Sad i Vojvodina, zbog svoje multikulturalnosti, idealni za postavljanje centra Mreže, a da će RTV Vojvodine zbog programa na skoro svim jezicima regiona i Fondacija Sodalitas, koja je osnovana radi razvoja međunacionalnih odnosa, obaviti ovaj složen zadatak na najbolji mogući način. Istovremeno, će se steći i uslovi za radno angažovanje mladih, stručnih i kreativnih ljudi.

S tim u vezi, na današnjoj je sednici Upravnog odbora RUV RTV obrazovan i Organizacioni odbor konferencije Dunavske medijske mreže, koja je planirana za drugu polovinu oktobra ove godine.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Novi Sad centar Dunavske medijske mreže

Izvor: Danas, 30.Jul.2010

Na jučerašnjoj sednici Upravnog odbora Radio-televizije Vojvodine usvojena je Informacija Radne grupe za međunarodnu saradnju o projektu osnivanja Dunavske medijske mreže i operacionalizaciji plana uključivanja RUV u međunarodne tokove, vezanih za razvoj strategije podunavskog regiona u okviru...

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.