Novi Beogradski glas

Izvor: Blic, 01.Okt.2011, 18:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novi "Beogradski glas"

U okviru subotnjeg druženja za porodice, održanog danas u EU info centru (Dečanska 1), Aleksandra Kovač i RAprodukcija predstavili su novo muzičko izdanje škole pevanja Beogradski glas - "Beogradski glas 11", a promociji je prisustvovao i ambasador Evropske unije u Srbiji Vensan Dežer

"Beogradski glas" šalje jednu važnu i značajnu poruku, a to je da "možemo da stvaramo harmoniju, da od mnoštva glasova dobijemo jedan zajednički i snažan glas koji može da se >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << daleko čuje" i da svi treba da razmisle o tome i u kontekstu EU i Srbije, kazao je Dežer.

Prema njegovim rečima, druga poruka je da "mi možda imamo drugačiju boju kose, kože, možda smo visoki ili niski, ali je važno da svi pevamo, da stvaramo harmoniju i da svi činimo jedan glas".

Dežer je naglasio kao veoma važno to što su "istaknute ključne vrednosti iza kojih stoji EU, što se neguju te vrednosti i što je naročito važno što se deca uče tim vrednostima".

"Beogradski glas 11" je drugi album koji su snimili učenici škole pevanja "Beogradski glas" Aleksandre Kovač.

Kovačeva je na promociji rekla da kada je škola "Beogradski glas" osnovana niko nije slutio sa kakvom će se količinom mladih talenata susresti i raditi, dodajući da ti talenti inspirišu da se "za njih stvara, bori i da se u njih veruje".

Učenici škole otpevali su srpsku himnu "Bože pravde", himnu Evrope "Oda radosti", kao i numere "Ring, ring, ring" i "Bori se".

Pre promocije albuma deca su na istom mestu mogla da sa svojim roditeljima rešavaju kviz o Evropskoj uniji i da se druže sa klovnom Evropkom.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.