Nova runda pregovora Beograda i Prištine odložena za početak septembra

Izvor: Studio B, 19.Jul.2011, 18:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nova runda pregovora Beograda i Prištine odložena za početak septembra

Stefanović je rekao da su pregovori odloženi jer je Evropska unija procenila da u ovom trenutku dve strane ne mogu da se saglase o dnevnom redu.

Nova runda pregovora Beograda i Priština, koja je trebalo da počne sutra, odložena je za početak septembra, izjavio je šef pregovaračkog tima Srbije Borislav Stefanović. Stefanović je rekao da su pregovori odloženi jer je Evropska unija procenila da u ovom trenutku dve strane ne mogu da se saglase o dnevnom redu.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << />
"Suočili smo se sa situacijom da je Priština istakla neke zahteve koji su za nas bili neprihvatljivi i samim tim nismo mogli da se usaglasimo oko toga i procenjeno je da nam treba više vremena da se dogovorimo do septembra", rekao je Stefanović.

Sutrašnja runda pregovora trebalo je da bude šesta po redu, a bilo je najavljeno da će se razgovarati o univerzitetskim diplomama, katastru, Telekomu, struji i carinskom pečatu.

Stefanović je rekao da očekuje da u septembru Beograd i Priština postignu "mnogo pozitivniji rezultat", odnosno da reše mnogo više problema.

"Mislim da će u septembru biti mnogo pozitivniji rezultat i mnogo veći paket rešenih tema, ne postoje nikakvi rokovi da se neke stvari reše svaki mesec", naveo je on.

U prethodnoj, petoj rundi dijaloga održanoj početkom jula, timovi Beograda i Prištine uspeli su da dođu do prvih rezultata i da se dogovore o slobodi kretanja i razmeni kopija matičnih knjiga.

Dijalog Beograda i Prištine počeo je 8. marta i vodi se uz posredovanje EU.

Nastavak na Studio B...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.