Nova poljska Vlada izbacila zastavu EU

Izvor: Blic, 25.Nov.2015, 12:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nova poljska Vlada izbacila zastavu EU

Nova poljska Vlada je iz prostorije u kojoj se objavljuju saopštenja za medije uklonila zastavu EU, što je privuklo pažnju novinara.

Vladajuća stranka Pravde i prava (PiS), koja je pobedila na opštim izborima održanim prošlog meseca, podržava članstvo Poljske u EU, ali je evroskeptična i želi veću nezavisnost od Brisela.

- Mi smo aktivna članica EU, ali usvojili smo stav da saopštenja >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << objavljena nakon sastanaka Vlade budu objavljena ispred nacionalne zastave. Vodićemo politiku prema kojoj cenimo članstvo u EU, ali želimo da obezbedimo maksimalnu korist za naše građane, ekonomiju i domovinu - odgovorila je premijer Beata Šidlo na novinarsko pitanje o zastavi EU koje nema u prostorijima za medije.

Prethodnici Vlade Beate Šidlo iz stranke Građanska platforma, koji su na vlasti bili od 2007. godine, uvek su saopštenja objavljivali ispred obe zastave.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.