Nova podela Hrvatske na dva statistička regiona

Izvor: Blic, 29.Avg.2012, 00:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nova podela Hrvatske na dva statistička regiona

Hrvatska će, umesto na dosadašnja tri, ubuduće biti podeljena na dva statistička regiona - Kontinentalnu i Jadransku Hrvatsku, na kojima će ubuduće zasnivati svoju regionalnu razvojnu politiku i povlačiti novac iz fondova Evropske unije.

Potpredsednik Vlade i ministar regionalnog razvoja i Fondova EU Branko Grčić najavio je da će se >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << nova podela primenjivati od 1. januara 2013, preneo je "Jutarnji list".

- Vlada je u pregovorima s Evropskom komisijom i Eurostatom uspela da definiše da Hrvatska ubuduće, umesto na dosadašnje tri, bude podeljena na dve statističke regije u okviru cilja da se što optimalnije povuče novac iz Fondova - rekao je Grčić.

- Na taj način svi krajevi Hrvatske, odnosno sve jedinice lokalne uprave i samouprave dobijaće značajnu pomoć iz EU u sledećih 14 godina - dodao je on.

Do sada je Hrvatska bila podeljena na Jadransku regiju, Panonsku Hrvatsku i Severozapadnu regiju.

Povezane vesti: Dežer: Posle Hrvatske prirodna pauza u prijemu novih članica

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.