Nostalgija gradova

Izvor: Blic, 20.Nov.2010, 01:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nostalgija gradova

U holu RTS-a sinoć je svečano otvorena šesta po redu izložba fotografija “Primenjena nostalgija”. Autorka Goranka Matić prikazala je svoje viđenje Brisela kroz objektiv, dok je njen kolega Džim Samke zabeležio nostalgične trenutke Beograda.

Posetioci su uživali rezgledajući oko 30 radova koji su zamišljeni kao serijal zajedničkih fotografija jednog autora iz Srbije i drugog iz zemlje koja predsedava Evropskom Unijom. Izložbu su otvorili potpredsednik Vlade >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Božidar Đelić i ambasadorka Belgije Deniz de Hauer.

- Razgledajući ove fotografije možemo da primetimo da ima mnogo sličnosti između Beograda i Brisela što još jednom pokazuje da je Srbija evropska zemlja - rekla je ambasadorka Belgije i izrazila zadovoljstvo što naša zemlja dobija pozitivne rezultate na putu ka članstvu u Evropskoj Uniji. Potpredsednik Božidar Đelić istakao je da je Belgija jedna od retkih zemalja koja razume Srbiju i da je Brisel vrlo otvoren, kosmopolitski grad.

- Na ovim slikama vidimo smisao ove manifestacije. Uspeli smo da prikažemo sličnosti i razlike dva grada i njihovih evropskih vrednosti - kazao je Đelić i najavio sledeću izložbu čija će tema biti Budimpešta. Goranka Matić rekla je kako je za nju fotografisanje ljudi i arhitekture Brisela bilo divno iskustvo, a posetioce je pozdravio i belgijski fotograf Džim Samke. Druženje na koktelu uz belgijsko pivo nastavili su između ostalih i urednik "Vremena” Dragoljub Žarković, reditelj Slobodan Šijan, fotograf Nebojša Babić.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.