Niže carine za robu iz EU, povećanje PDV-a odloženo

Izvor: EurActiv Srbija, 04.Jan.2011, 17:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Niže carine za robu iz EU, povećanje PDV-a odloženo

Srbija je u 2011. ušla sa nižim carinama za robu iz EU, višim akcizama i bez poreza na razgovore mobilnim telefonom. Do planiranog povećanja poreza na dodatu vrednost na južno voće nije došlo zbog neusklađenosti izmena zakona o PDV-u sa budžetom za 2011. Taj zakon je vraćen poslanicima na razmatranje.
Opširnije...

Nastavak na EurActiv Srbija...






Povezane vesti

Krigla piva prvi put skuplja od tri funte

Izvor: Beta, 05.Jan.2011, 13:31

LONDON, 5. januara 2011. (Beta-AP) - Britanci su se našli pod udarom povećanja poreza na promet koje je dovelo do poskupljenja svega - od piva do odeće - na početku godine za koju mnogi ekonomisti kažu da će biti teža od nedavne recesije...Vlada premijera Dejvida Kamerona (David Cameron) kaže...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta EurActiv Srbija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta EurActiv Srbija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.