Nikolić: Stvoriti uslove za ostanak mladih u Srbiji! (FOTO)

Izvor: Telegraf.rs, 17.Nov.2014, 15:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nikolić: Stvoriti uslove za ostanak mladih u Srbiji! (FOTO)

- Mi se maksimalno trudimo da stvorimo bolje uslove života i ostanak mladih u Srbiji, ali za to nam je potrebna i iskrena pomoć i posvećenost EU i naših prijatelja širom sveta - zaključio je predsednik Srbije

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić je danas u razgovaru sa direktorom UNICEF-a za Srbiju Mišelom Sen Lotom izrazio privrženost Srbije toj organizaciji i zahvalnost na angažovanju sa ciljem unapređenja položaja deteta.

- Demografska slika >> Pročitaj celu vest na sajtu Telegraf.rs << Srbije je iz godine u godinu sve lošija i mi svake godine izgubimo jedan manji grad, što zbog siromaštva, što zbog činjenice da mlade žene imaju sve manje vremena za razmišljanje o roditeljstvu – konstatovao je predsednik Srbije.

On je naglasio kao poseban problem odliv obrazovanih mladih ljudi iz zemlje, i podvukao ulogu UNICEF-a u stvaranju boljeg položaja dece i njihovog boljeg obrazovanja.

Foto: Tanjug/Zoran Žestić

- Mi se maksimalno trudimo da stvorimo bolje uslove života i ostanak mladih u Srbiji, ali za to nam je potrebna i iskrena pomoć i posvećenost EU i naših prijatelja širom sveta – zaključio je predsednik Srbije

- Možda smo zakasnili u ispunjenju svih uslova, ali smo posvećeni ispunjavanju svojih obaveza i idemo napred – dodao je predsednik.

Direktor UNICEF- a za Srbiju Mišel Sen Lot se zahvalio predsedniku na posvećenosti u ispunjenju uslova i istakao da bi vladin Savet za prava deteta trebalo da usmeri posebnu pažnju na decu u ranom detinjstvu od rođenja do pete godine, zatim na poboljšanje kvaliteta obrazovanja i zaštitu dece sa posebnim potrebama, saopštila je pres služba predsednika Srbije.

Foto: Tanjug/Zoran Žestić

- Postoje segmenti u kojima je položaj deteta značajno unapređen, ali postoji prostor za dodatni rad – naglasio je Sen Lot.

- Javne službe bi trebalo da imaju jasnu ulogu u pružanju podrške deci i u zaštiti dece od nasilja – rekao je predsednik Nikolić i dodao: „ Mi smo zahvalni na tome što UNICEF nastavlja da gradi čvrste veze između civilnog društva, kreatora politike i zajednica u pružanju podrške porodicama i u stvaranju podsticajnog i bezbednog okruženja za decu.“

(Telegraf.rs / Tanjug)

Nastavak na Telegraf.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.