Nikolić: Srbija spremna za pregovore o poglavlju 24

Izvor: Press, 06.Feb.2015, 13:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nikolić: Srbija spremna za pregovore o poglavlju 24

Srbija je spremna za otpočinjanje pregovora sa Evropskom unijom o Poglavlju 24 "Pravda, sloboda i bezbednost", izjavio je predsednik pregovaračke grupe za to poglavlje Aleksandar Nikolić.
Nikolić je na sednici radne grupe za poglavlje 24 "Pravda, sloboda, bezbednost" Nacionalnog konventa o EU, rekao da je radna grupa pripremila >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << drugu verziju akcionog plana za sprovođenje tog poglavlja i da je on poslat u Brisel.

"Naša radna grupa je spremna da se poglavlje otvori danas", rekao je Nikolić i dodao da je pristupanje EU dugačak proces koji traje i koji ne može da se desi preko noći.

"Trudimo se da radimo vrlo vredno i predano, ali korak po korak. Znamo šta nam je cilj, imamo ljude koji znaju šta treba da rade", podvukao je Nikolić, koji je državni sekretar Ministarstva unutrašnjih poslova.

Nastavak na Press...






Povezane vesti

Miščević: Spremni smo za otvaranje poglavlja 23 i 24

Izvor: RTS, 06.Feb.2015

Šefica pregovaračkog tima Srbije u pregovorima sa EU Tanja Miščević izjavila je da postoji politička volja i tehnička spremnost da Srbija počne pregovore po poglavljima 23 i 24, a koja se, između ostalog, tiču vladavine prava, reforme pravosuđa i osnovnih prava. ...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.