Nije bilo jednoglasnosti za otvaranje poglavlja

Izvor: Beta, 16.Dec.2014, 18:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nije bilo jednoglasnosti za otvaranje poglavlja

BRISEL, 16. decembra 2014. (Beta) - Na zasedanju šefova diplomatija Evropske unije u utorak u Briselu nije postignuta nužna jednoglasnost za odluku o otvaranju prvog poglavlja u pregovorima o članstvu sa Srbijom, izjavio je predsedavajući italijanski državni sekretar Sandro Goci, naglasivši da je uveren da će to biti moguće početkom iduće godine.

Na konferenciji za novinare na završetku ministarskog zasedanja EU, Goci je time odgovorio na pitanje zbog čega šefovi >> Pročitaj celu vest na sajtu Beta << diplomatija Unije nisu dali "zeleno svetlo" za otvaranje nekog poglavlja u pregovorima sa Srbijom, kako su se za to zalagali italijansko predsedništvo, mnoge članice Unije i Evropska komisija.

"Kad je reč o Srbiji mnogo posla je uradjeno i uvereni smo da taj posao može biti dovršen ubrzo iduće godine tako da se otvore nova poglavlja u pregovorima, pre svega poglavlja o kojima smo razgovarali tokom proteklih šest meseci", rekao je Goci.

Italijanski državni sekretar je objasnio da je za takvu odluku nužna jednoglasnost i dodao da zasad nije bilo jednoglasnosti u prilog otvaranja novog poglavlja sa Srbijom.

"Ali, mi se nadamo i verujemo da će se to dogoditi uskoro, početkom iduće godine", zaključio je Goci.

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.