Neverovatna mapa kretanja izbeglica

Izvor: B92, 27.Okt.2015, 19:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Neverovatna mapa kretanja izbeglica

Portal “Lucify“ objavio je interaktivnu mapu migrantskih tokova prema Evropskoj uniji od 1. januara 2012. godine, pa sve do 29. septembra 2015.

Autori portala, sa sedištem u Helsinkiju, navode da je vizualizacija temeljena na podacima Agencije za izbeglice Ujedinjenih nacija (UNHCR) i da služi kako bi ponudila uvid u problem.

Svaka tačka na interaktivnoj mapi predstavlja 25 ljudi.

Na >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << mapi objavljenoj na tom portalu može se podešavati i brzina, postoje i podaci za svaku naciju koji predstavljaju broj ljudi koji su napustili ili ušli u neku od tih država od 2012. godine.

Ujedinjene nacije tvrde da je od aprila 2011. pa do septembra 2015. godine u Evropi azil tražilo oko pola miliona izbeglica iz Sirije.

Taj broj znači, piše portal, da kada bi izbeglice stale rame uz rame, mogle bi da ispune osam fudbalskih igrališta.

Do Evrope ipak uspeva da se probije mali deo izbeglica i ekonomskih migranata.

UN je registrovao četiri miliona izbeglica u Turskoj, Libanu, Jordanu, Iraku, Egiptu i Severnoj Africi.

Većina njih živi u izbegličkim kampovima u blizini granica, a zajedno bi ispunili 59 fudbalskih igrališta, navodi portal.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

VIDEO: Neverovatna mapa kretanja izbeglica

Izvor: Vesti-online.com, 28.Okt.2015, 13:56

Portal "Lucify" objavio je interaktivnu mapu migrantskih tokova prema Evropskoj uniji od 1. januara 2012. godine, pa sve do 29. septembra 2015...Autori portala, sa sedištem u Helsinkiju, navode da je vizualizacija temeljena na podacima Agencije za izbeglice Ujedinjenih nacija (UNHCR) i da služi kako...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.