Nemačke stranke za evrointegracije Balkana

Izvor: S media, 21.Sep.2010, 20:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nemačke stranke za evrointegracije Balkana

Predstavnici nemačkih stranaka, Hrišćansko-demokratske unije (CDU) i Hrišćansko-socijalne unije (CSU), i Narodne partije Austrije (OVP), na današnjem sastaku u Beču, podržali su integraciju zemalja zapadnog Balkana u Evropsku uniju.

Na konferenciji za novinare, šef poslaničkog kluba OVP Karlhajnc Kopf, predsedavajući frakcije CDU Folker Kauder i šef pokrajinske grupe CSU Hans-Peter Fridrih istakli su da smatraju da imaju posebnu obavezu da >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << zajednički deluju kao "motor evropske integracije".

Hrvatska i Srbija su "mnogo, mnogo bliže ispunjavanju preduslova", nego, na primer, Turska, konstatovao je Kopf.

"Evropa ostaje institucija mira", rekao je Kauder, zbog čega će pažnja tri stranke ubuduće biti posvećena podršci inegracije država Balkana u EU.

Predstavnici tri stranke su istakli da je neophodno "jačati parlamente i temu Evropa ponovo vratiti u njih".

Prema njihovim rečima, Evropa ni u medijima ne dobija pažnju koja bi bila potrebna.

(Tanjug)

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.