Nemačke kompanije trpe poslednice zbog sankcija koje su EU i SAD uvele Rusiji

Izvor: BKTV News, 21.Jul.2014, 18:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nemačke kompanije trpe poslednice zbog sankcija koje su EU i SAD uvele Rusiji

Četvrtina nemačkih kompanija koje se bave izvozom trpe posledice zbog sankcija koje su Evropska unija i SAD uvele Rusiji, javlja nemački radio Dojče vele.

Takvo mišljenje izneo je i šef spoljnoekonomskog odeljenja Saveznog udruženja inudstrijskih i trgovačkih komora Nemačke (Der Deutsche Industrie und Handelskammertag, DIHK) Folker Trajer u intervjuju listu Rejniše post (Rheinsche).
Prema rečima >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << Trajera, osnovni problem je u tome što mnogi izvoznici razvijaju saradnju i sa Rusijom i sa SAD. Nemačke kompanije koje rade na ruskom i američkom tržištu sada moraju da proveravaju svoje poslovanje zbog različitih sankcija EU i SAD i da stalno obraćaju pažnju na to.
DIHK procenjuje da je izvoz iz Nemačke u Rusiju ove godine smanjen za četiri milijarde evra zbog ukrajinske krize, a u Ukrajinu za jednu milijardu evra, objavio je Vol strit džornal. U celini, ukupan obim nemačkog izvoza će se smanjiti za pola procentnog poena, dok se ranije očekivalo da poraste četiri odsto.
Nove investicije u Rusiju su zamrznute, projekti koji su bili spremni za realizaciju su odloženi, rekao je Trajer.
Zabrinutost zbog posledica sankcija prema Rusiji i opšteg uticaja ukrajinske krize doveli su do pogoršanja poverenja privrednika i investitora u nemačku ekonomiju. Indeks poverenja koji obračunava institut ZEW, pada već sedam meseci za redom.
U julu je njegova vrednost pala na 61,8 poena, sa junskih 67,7, dok su stručnjaci očekivali znatno manje izražen pad, na 67,4 poena.
Izvor: tanjug.rs
The post Nemačke kompanije trpe poslednice zbog sankcija koje su EU i SAD uvele Rusiji appeared first on BK Televizija - BKTV News - Telefakt.

Nastavak na BKTV News...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.