Nemačka stopira ulazak Srbije u EU do 2043. zbog Boška Buhe?

Izvor: Njuz.net, 27.Feb.2011, 16:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nemačka stopira ulazak Srbije u EU do 2043. zbog Boška Buhe?

Napomena: Ova vest je šaljive prirodeAko se dokaže da je živ, Srbija će morati Nemačkoj da isporuči Boška Buhu do 2043.

BERLIN, 27. februar 2011. (Njuz) - Nemačka bi mogla da stopira ulazak Srbije u Evropsku uniju do 2043. godine, zbog navodnih ratnih zločina narodnog heroja Boška Buhe (1926-1943), piše nemački „Bild“.
Buha je, naime, osumnjičen da je u Mačvi, 1941. godine ubio u bunkeru, pored četiri nemačka vojnika za vezu, i >> Pročitaj celu vest na sajtu Njuz.net << dva nemačka novinara, Hansa Guteberga i Rudolfa Hajnca, koji su došli u tadašnju Jugoslaviju da intervjuišu vojnike koji su danima bili u štrajku zbog smanjenja produženog vikenda. Pored smrti novinara, Buha bi mogao biti optužen i za ubistvo četiri vojnika koji su u trenutku smrti bili u štrajku, tako da su se zvanično vodili kao civili.
- Nemačka obavestajna služba BND ima dokaze da je Boško Buha živ i da se krije na planini Bukulja u Srbiji - rekao je nemački obaveštajni izvor. Prema njegovim rečima BND je presrela email poruku, koja je bila poslata sa Bukulje u Libiju, u kojoj je bio kompletan algoritam izbacivanja bombe iz ruke. Spekulacije zašto je email poslat baš u Libiju, Bild komentariše tesnim vezama KPJ i Gadafija.
- Kompletan algoritam Boška Buhe, niko do sada nije znao. Učili smo u vojnim akademijama delove, mnogi su pokušavali da kopiraju ali nisu uspeli. Mnogi ovi pokušaji završili su se tragično. Samo je pravi Boško Buha znao ceo sistem izbačaja, a to smo i pronašli u ovom emailu. Sumnjamo da je Komunistička partija znala za ovaj zločin i da je iscenirala smrt njihovog člana i pod drugim imenom ga poslala na Bukulju - nastavio je izvor iz nemačke službe.
Zbog ovog događaja, oglasila se i nemačka kancelarka Angela Merkel, koja je poručila da Srbija treba da nastavi demokratski proces kojim je krenula i, ako se pretpostavke obaveštajne službe pokažu kao tačne, mora Nemačkoj da isporuči Boška Buhu.
- Ukoliko Srbija ne  pronađe i ne isporuči Buhu, po nemačkom Zakonu o životu osumnjičenih za ratne zločine, Član 13, stav 284, gleda se najduži zabeleženi vek čoveka u Nemačkoj i po njemu se određuje koliko teoretski moze da živi begunac. Ako se zna da je najstariji Nemac imao 117 godina, a Boško Buha je rođen 1926. godine, po nemačkom zakonu on bi zvanično bio proglašen mrtvim 2043. godine, nakon čega Nemačka više neće imati prava da traži izručenje.
Kako Njuz nezvanično saznaje, do gradonačelnika Beograda Dragana Đilasa kasno sinoć je stigao dopis, u kojem Vlada Nemačke od njega traži da promeni ime dečijeg pozorišta „Boško Buha“, jer je, kako se navodi, pogrešno da deca odlaze u instituciju nazvanu po jednom ratnom zločincu.
Aleksandar Topalov

Nastavak na Njuz.net...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Njuz.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Njuz.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.