Nemačka ratifikuje S S P 10. februara

Izvor: S media, 02.Feb.2011, 18:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nemačka ratifikuje S S P 10. februara

Potpredsednik Vlade Srbije za evropske integracije Božidar Djelić i šef delegacije nemačkog Bundestaga Mihael Štubgen potvrdili su danas u Beogradu da će 10. februara u nemačkom parlamentu biti ratifikovan Sporazum o stabilizaciji i pridruživanju izmedju EU i Srbije.

Djelić je u izjavi novinarima posle razgovora istakao da je delegaciji nemačkog Bundestaga preneo da je strateški cilj naše zemlje u ovoj godini da na decembarskom samitu EU Srbija dobije status >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << kandidata i da bude odredjen datum za početak pregovora za ulazak u EU.

"Nadamo se da će naše reforme obezbediti da ovo ne bude samo cilj Srbije, već i cilj koji dele sve zemlje Evropske unije, kao i sama EU kroz svoje organe", rekao je Djelić.

Potpredsednik srpske vlade je istakao da je ratifikovanje S S P u nemačkom parlamentu važan signal koji Nemačka, posle Evropskog parlamenta, šalje zemljama koje još nisu to učinile.

Djelić je delegaciji Bundestaga ponudio otvoren dijalog o svim koracima koje Srbija čini u reformama i predložio da u novembru - izmedju publikacije mišljenja EU predvidjene za 12. oktobar i momenta kada će se o tom pitanju izjasniti Bundestag - izloži sve što je učinjeno da se stvore uslovi za početak pregovora za ulazak Srbije u EU i dobije "dragoceni glas Nemačke".

Štubgen je rekao da je uveren da će većina odbora glasati za ratifikaciju S S P sa Srbijom, kao i većina u Bundestagu.

Inovacije zaobilaze Srbije!

Nemačka će većinom ratifikovati S S P

Štubgen je naglasio da je nemačka delegacija impresionirana snažnim angažmanom vlade i skupštine Srbije na putu ka Evropskoj uniji.

"To je složen put i biće potrebno da se još mnogo uradi na sprovodjenju reformi i zakona", rekao je on.

Štubgen je naglasio da će Nemačka podržati dobijanje datuma za početak pregovora o članstvu Srbije u EU, a jednog dana i članstvo u EU, iako, kako je rekao, do tada predstoji dug put.

(Tanjug)

Nastavak na S media...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Nemačka će ratifikovati SSP

Izvor: B92, 02.Feb.2011

Beograd -- 10. februara će u nemačkom parlamentu biti ratifikovan Sporazum o stabilizaciji i pridruživanju između EU i Srbije...To su danas potvrdili srpski vicepremijer Božidar Đelić i šef delegacije nemačkog Bundestaga Mihael Štubgen...Đelić je izjavio da je delegaciji nemačkog Bundestaga...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.