Nemačka privreda podržava EU sankcije Rusiji

Izvor: Beta, 25.Jul.2014, 14:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nemačka privreda podržava EU sankcije Rusiji

BERLIN, 25. jula 2014. (Beta-AFP) - Nemački privrednici potpuno podržavaju Evropsku uniju koja je pooštrila sankcije Rusiji, izjavio je u petak predsednik Odbora nemačke privrede za istok Ekard Kordes.

"Ako nemačka savezna vlada i EU smatraju da Rusija ne saradjuje dovoljno i želi da pooštri sankcije, mi to onda 100 odsto podržavamo", rekao je Kordes nemačkom listu Handelšblat.

"Ukoliko treba >> Pročitaj celu vest na sajtu Beta << da se plati cena, onda ćemo je mi platiti", dodao je Kordes.

Oko 6.000 nemačkih preduzeća trguje s Rusijom. Do sada se Odbor nemačke privrede protivio sankcijama Rusiji, zabrinut zbog eventualnih posledica na 350.000 zaposlenih.

Medjutim, pad malezijskog aviona s 298 putnika na istoku Ukrajinu gde se nalaze proruski aktivisti, uticao je da se Nemci predomisle.

"Način na koji se prilazi toj katastrofi je potpuno nehuman", rekao je Kordes navodeći kao primer emitovane slike na kojima proruski aktivisti pretražuju tela žrtava.

EU je juče pooštrila sankcije Rusiji i na svoju crnu listu dodala je još 15 osoba i 18 preduzeća i institucija. U pripremi su i dodatne sankcije, u ključnim oblastima tehnologije, energetike i odbrane, uključujući pristup tržištima kapitala i robe dvostruke namene.

Nastavak na Beta...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.