Nemačka još bez stava o statusu

Izvor: RTS, 05.Feb.2012, 14:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nemačka još bez stava o statusu

Nemačka još nije odredila svoj stav u vezi sa statusom kandidata za Srbiju, rekao Vuk Jeremić posle razgovora sa Gvidom Vesterveleom u Minhenu. Bitno je zadržati visok nivo komunikacije i angažovanosti, istakao Jeremić.

Ministar spoljnih poslova Srbije Vuk Jeremić istakao je, posle razgovora sa šefom nemačke diplomatije Gvidom Vesterveleom, da Nemačka još nije odredila kako će se postaviti na sledećem sastanku ministara spoljnih poslova EU u vezi sa statusom >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << kandidata za Srbiju.

Međutim, kakva god bude bila odluka, važno je zadržati stabilnost u odnosima. Bitno je zadržati visok nivo komunikacije i angažovanosti, podvukao je Jeremić, dodajući da u ovom trenutku nije moguće reći ili predvideti kakva će biti odluka Nemačke.

Ministar Jeremić je istakao da je bitno da se ostane u dijalogu.

"Mislim da sve strane imaju najbolju moguću volju, ali kakva će biti odluka pokazaće vreme", naveo je šef srpske diplomatije koji je sa Vesterveleom razgovarao na marginama Međunarodne bezbednosne konferencije u Minhenu.

Jeremić je podsetio da će sledeći sastanak šefova diplomatija EU biti održan 28. februara.

"Bićemo u intenzivnoj komunikaciji ministar Vestervele i ja, kao i sa svim ministrima spoljnih poslova. Mislim da svi imaju najbolju volju da se postigne najbolje moguće rešenje. Daleko smo od toga da se u ovom trenutku može reći kakva će odluka biti", ukazao je Jeremić.

On je dodao da je sa Vesterveleom razgovarao i o bilateralnim odnosima dve zemlje, kao i aktuelnoj situaciji u svetu, posebno o stanju na Bliskom istoku, koje je bila dominantna tema poslednjeg dana minhenskog skupa.

Tokom učešća na Međunarodnoj bezbednosnoj konferenciji, na kojoj se okupilo više od 350 predstavnika država i eksperata iz celog sveta, Jeremić je obavio niz bilateralnih razgovora.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Jeremić: Nemačka još uvek bez stava o kandidaturi

Izvor: BKTV News, 05.Feb.2012

'Kada je reč o Srbiji i evropskoj budućnosti zapadnog Balkana, ono što mogu da kažem jeste da Nemačka još uvek nije odlučila kako će se postaviti na sledećem sastanku ministara spoljnih poslova EU', rekao je Jeremić nakon razgovora sa šefom nemačke diplomatije Gvidom Vesterveleom u Minhenu.. 'Međutim,...

Nastavak na BKTV News...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.