Nemačka: Očekujemo od Srbije da prizna genocid u Srebrenici

Izvor: Vostok.rs, 11.Jul.2019, 22:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nemačka: Očekujemo od Srbije da prizna genocid u Srebrenici

Nemački ambasador Tomas Šib izjavio da je stav Nemačke i ostalih članica EU da je u Srebrenici počinjen genocid i da očekuje da i Srbija zauzme taj stav.
U intervjuu za novopazarski radio „Sto plus“ i agenciju Beta, Šib je povodom godišnjice zločina u Srebrenici naglasio da Nemačka nesporno smatra da se radi o genocidu i da su ga kao takvog kvalifikovali Haški tribunal i Međunarodni sud pravde. „Masakr u Srebrenici je jedan od najgnusnijih zločina 20. veka. Stav Nemačke, ali i ostalih članica EU, jeste da se radi o genocidu. Očekujemo od Srbije da zauzme isti taj stav“, rekao je nemački ambasador.  

Nastavak na Vostok.rs...






Povezane vesti

"U Srebrenici nije bio genocid, jeste STRAŠAN ZLOČIN"

Izvor: Mondo, 12.Jul.2019, 15:16

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić odgovara na izjave pojedinih inostranih diplomata o tome da bi Srbija trebalo da kaže da je u Srebrenici bio genocid. "Zar nije dovoljno reći da je to bio UŽASAN ZLOČIN?", kaže ona...Foto: Tanjug/AP/Darko Bandić..  Svake godine, na godišnjicu velikog ratnog...

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.