Nema potrebe da EU interveniše u BiH

Izvor: Vesti-online.com, 10.Feb.2014, 15:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nema potrebe da EU interveniše u BiH

EUFOR ima mandat da obezbedi sigurno i stabilno okruženja u BiH, a izazov tome bi bili, na primer, pretnja teritorijalnom integritetu ili suverenitetu, što nije sadašnja situacija, saopštila je Delegacija EU u BiH.

"U različitim aspektima pitanja javnog reda, vlasti BiH s pravom imaju vodeću ulogu", rekao je Srni portparol Delegacije EU u BiH Endi Mekgafi.

Govoreći o stavu Delegacije EU >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << na najavu visokog predstavnika Valentina Incka u BiH o mogućem angažavanju trupa EU ukoliko situacija u BiH eskalira, Mekgafi je rekao da se, prema njihovom shvatanju, izjava Incka odnosila na hipotetičku situaciju.

Iz Delegacije EU u BiH potvrđeno je da se u Briselu danas održava sastanak ministara inostranih poslova članica Unije i da je moguće da će, između ostalog, biti razgovarano i o dešavanjima u BiH.

Istovremeno, demantovana je mogućnost dolaska delegacije iz Brisela u BiH zbog trenutne situcije u Federaciji BiH, kako su najavli pojedini mediji.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.