Merkel: Za rešavanje krize evrozone potrebne godine

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 02.Dec.2011, 11:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Merkel: Za rešavanje krize evrozone potrebne godine

BERLIN -

Članice evrozone su pred formiranjem "fiskalne unije" s rigoroznim budžetskim nadgledanjem radi savladavanja dužničke krize, izjavila je danas nemačka kancelarka Angela Merkel.

"Ne samo da govorimo o fiskalnoj uniji, mi počinjemo i da je stvaramo", rekla je Merkelova u govoru u nemačkom parlamentu , dodavši da bi to bila "fiskalna unija sa striktnim propisima, bar kad je reč o evrozoni".

Kancelarka je takođe predočila da ne postoji lak način >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << za rešavanje problema finansijske krize u evrozoni i da će za to "biti potrebne godine".

"To je proces i taj proces će trajati godinama", ukazala je ona.

Merkelova je takođe ponovila da je i dalje pri svom stavu da Evropska centralna banka treba da ostane nezavisna kako bi zadržala poverenje, kao i da se i dalje protivi uvođenju evroobveznica, ukazavši da zajednički vladin dug evrozone nije rešenje za sadašnju finansijsku krizu, prenela je agencija AP.

Kancelarka je predočila nemačkim parlamentarcima da diskusije o evroobveznicama "ne doprinose rešavanju krize" i da je evrozoni umesto zajedničkog duga potrebna nova "stabilizaciona unija" s jačom fiskalnom kontrolom i strožom regulativom kad je reč o zaduživanju.

Merkelova se obratila nemačkim zakonodavcima pred samit lidera Evropske unije 9. decembra u Briselu , gde ona i predsednik Francuska Nikola Sarkozi nameravaju da predstave zajednički plan za suzbijanje dužničke krize u zoni evra.

Ona je rekla da je njihov cilj na tom samitu da se preispitaju i izmene osnivački sporazumi EU "kako bi se izbegla podela EU na članice evrozone i one koje nisu članice tog monetarnog bloka".
Pogledaj vesti o: Angela Merkel

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Fiskalna unija za rješenje dužničke krize

Izvor: Capital.ba, 02.Dec.2011

BERLIN, Njemački kancelar Angela Merkel rekla je da Evropa radi na uspostavljanju 'fiskalne unije' sa ciljem da riješi dužničku krizu evrozone. Ona je u obraćanju parlamentu rekla da je neophodan ..

Nastavak na Capital.ba...

Angela Merkel: Stvaramo fiskalnu uniju sa rigoroznim nadgledanjem

Izvor: GdeInvestirati.com, 02.Dec.2011

Angela Merkel je najavila da su članice evrozone pred formiranjem "fiskalne unije" s rigoroznim nadgledanjem budžeta članica. Opširnije..

Nastavak na GdeInvestirati.com...

Ne postoje brza rješenja za izlazak iz krize

Izvor: Capital.ba, 02.Dec.2011

BERLIN, Njemački kancelar Angela Merkel ocijenila je da ne postoje brza rješenja za izlazak iz postojeće finansijske krize u EU, te da su samo sporazumne promjene i stroga fiskalna unija ..

Nastavak na Capital.ba...

Dug put za spas evra

Izvor: Capital.ba, 03.Dec.2011, 09:07

BERLIN, Kancelarka Njemačke Angela Merkel je odbacila ideju o brzom rješavanju problema finansijske krize u evrozoni uoči samita EU 9. decembra u Briselu od koga se očekuju rješenja za dvogodišnju ..

Nastavak na Capital.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.