Ne očekujem usporavanje evrointegracija

Izvor: Akter, 24.Avg.2014, 18:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Ne očekujem usporavanje evrointegracija"

Ministarka Jadranka Joksimović ne očekuje bilo kakvo usporavanje procesa priključenja Srbije EU zbog stava Beograda prema krizi u Ukrajini

"Ne očekujem loš scenario, niti neke meke sankcije. Naprotiv, naš stav koji je premijer (Aleksandar) Vučić pre neki dan izneo dobro je prihvaćen", izjavila je Joksimović za televiziju B92.

Povodom predstojeće konferencije zemalja Zapadnog Balkana >> Pročitaj celu vest na sajtu Akter << u Berlinu, Joksimović je rekla da će taj događaj imati dvojaku dimenziju - politicku i ekonomsku.

Prema njenim rečima, Nemacka nije protiv proširenja EU, već, poučena prethodnim iskustvom, želi da bude sigurna da li neko na osnovu sprovedenih reformi zaslužuje da bude član EU ili ne.

"Ja ne znam agendu događaja, ali verujem da će s obzirom na raniji sastanak premijera Vučića sa kancelarkom (Angelom) Merkel sigurno biti nađen prostor da se direktno sretnu. Verujem da će to biti prilika da pojasnimo naše pozicije i sa druge strane dobijemo dodatne poruke, ako ih ima", rekla je Joksimović.
Pogledaj vesti o: Rat u Ukrajini

Nastavak na Akter...






Povezane vesti

"Neće biti usporavanja na putu ka EU"

Izvor: Vesti-online.com, 24.Avg.2014

Ministar bez portfelja zadužena za evrointegracije Srbije Jadranka Joksimović ne očekuje bilo kakvo usporavanje procesa priključenja Srbije EU zbog stava Beograda prema krizi u Ukrajini, odnosno prema pitanju sankcija Rusiji...Ne očekuje loš scenario niti sakcije: Jadranka Joksimović.. .."Ne...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Akter. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Akter. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.