Ne očekujem usporavanje EU puta

Izvor: B92, 01.Okt.2012, 13:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Ne očekujem usporavanje EU puta"

Beograd -- Ambasador Nemačke kaže da izjavu Tomislava Nikolića da će Srbija imati i svoje uslove na putu ka EU nije doživeo kao najavu usporavanja evropskih integracija.

"Ne vidim to tako (kao najavu usporavanja procesa integracija), ali nisam ovde da bih komentarisao izjavu predsednika Srbije", rekao je Hajnc Vilhelm novinarima na svečanosti >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << u Evropskom pokretu.

Vilhelm je rekao da je dobra vest što Srbija želi da postane članica EU i da su mu to jasno stavili do znanja svi srpski zvaničnici sa kojima se susreo od kada je preuzeo dužnost ambasadora pre nekoliko nedelja.

Nemački ambasador je dodao da je procedura priključenja Evropskoj uniji "očigledno dvosmeran proces" u kojem ne mora samo EU da bude ta

koja postavlja uslove, već treba omogućiti i svakoj zemlji koja je kandidat da izrazi svoje viđenje kako taj proces treba da izgleda.

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić izjavio je u subotu, 29. septembra, da će Srbija u daljem procesu evropskih integracija imati svoje uslove jer "nema razloga da trči za datumom i papirom".

"Moramo da sačekamo i da vidimo koji su to uslovi na koje Vlada Srbije misli", rekao je Vilhelm i dodao da u dosadašnjim razgovorima sa zvaničnicima iz Srbije nije bilo reči o tome.

On je dodao da je u tim razgovorima sagovornicima iz Srbije preneo da "Nemačka i cela Evropa" žele da Srbija postane članica EU što pre

i da se nada da će svi preostali problemi biti rešeni uskoro.

Evropski pokret u Srbiji danas je organizovao skup u čast 30 studenata, pobednika na konkursu "Dobrodošli u Nemačku", koji će krenuti u dvonedeljnu posetu toj zemlji 6. oktobra.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ne očekujem usporavanje integracija Srbije - ambasador Nemačke

Izvor: Vostok.rs, 01.Okt.2012

01.10.2012. -..Ambasador Nemačke Hajnc Vilhelm ocenio je u ponedeljak da izjavu predsednika Tomislava Nikolića da će Srbija imati i svoje uslove na putu ka Evropskoj uniji nije doživeo kao najavu usporavanja procesa evropskih integracija..."Ne vidim to tako (kao najavu usporavanja procesa integracija),...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.