Ne očekujem sankcije Srbiji

Izvor: Beta, 21.Jan.2015, 17:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ne očekujem sankcije Srbiji

BEOGRAD, 21. januara 2015. (Beta) - Saradnik Ekonomskog instituta u Beogradu Mahmud Bušatlija izjavio je u sredu da ne očekuje da Srbija trpi sankcije Evropske unije zbog zbog kašnjenja restrukturiranja Srbijagasa.

"Restrukturiranje Srbijagasa je veoma ozbiljno pitanje za čije rešavanje postoje dva modela", rekao je Bušatlija agenciji Beta.

Kako je objasnio, restrukturiranje Srbijagasa je moguće uraditi >> Pročitaj celu vest na sajtu Beta << po pravnom ili imovinskom modelu i oba modela su, po njegovoj oceni, prihvatljivi za Evropsku uniju.

"Oba modela su prihvatljiva u Evropi, mada čak i u Evropi nigde nije restrukturirano preduzeće po imovinskom modelu u nekoj zemlji u tranziciji, zato što se tu praktično prodaje monopol, odnosno privatizuje se državna imovina na netransparentan način", rekao je Bušatlija.

Bušatlija smatra da Srbija nije imala dobre pregovarače prilikom pregovora o ulasku u Energetsku zajednicu jugoistočne Evrope.

Po njegovim rečima, za dobro restrukturiranje preduzeća kao što je Srbijagas potrebno je vreme, ali je neophodno pre svega uraditi finansijsku konsolidaciju, bez koje je nemoguće restrukturiranje.

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

Neće biti sankcija zbog Srbijagasa

Izvor: B92, 21.Jan.2015

Saradnik Ekonomskog instituta u Beogradu Mahmud Bušatlija ne očekuje da Srbija trpi sankcije Evropske unije zbog zbog kašnjenja restrukturiranja Srbijagasa..."Restrukturiranje Srbijagasa je veoma ozbiljno pitanje za čije rešavanje postoje dva modela", rekao je Bušatlija agenciji Beta...Kako je...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.