Navodi o stopiranju pregovora SRB i EU netačni

Izvor: B92, 06.Apr.2016, 19:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Navodi o stopiranju pregovora SRB i EU netačni"

Navodi hrvatskog "Večernjeg lista" da je otvaranje poglavlja 23 skinuto s dnevnog reda radne grupe u Savetu EU nisu tačni, rekla je Tanja Miščević.

Šefica pregovaračkog tima Srbije rekla je u izjavi za RTS da se pitanje otvaranja poglavlja 23 još nije našlo na dnevnom redu, ali da očekuje da će biti na redovnom sastanku radne grupe u petak.

Zagrebački dnevnik je naveo da je Radna grupa u Savetu >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << EU koja se bavi pitanjem proširenja trebalo juče na dnevnom redu da ima raspravu o otvaranju poglavlja 23 u pregovorima o članstvu Srbije u EU, ali da je ta tačka skinuta s dnevnog reda zbog izostanka stava službenog Zagreba o tom pitanju.

"Večernji list" je objavio i da izvori iz EU insistiraju na tome da nikakvi prigovori iz Hrvatske još nisu formalno predstavljeni na sednici radne grupe na kojoj se prigovori obično iznose.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.