Naše meso dobilo pozitivnu ocenu inspekcija EU i Rusije

Izvor: Press, 01.Nov.2010, 03:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Naše meso dobilo pozitivnu ocenu inspekcija EU i Rusije

Inspekcijski timovi Evropske unije i Rusije u zasebnim kontrolama ocenili su da je Srbija napredovala u kontroli bezbednosti hrane životinjskog porekla i kontrole zaraznih bolesti životinja, što će dovesti do povećanja izvoza mesa na ta tržišta, saopštilo je juče Ministarstvo poljoprivrede Srbije
Ministarstvo poljoprivrede očekuje da će se lista objekata iz kojih je >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << dozvoljen izvoz na tržište zemalja EU proširiti u skladu sa higijenskim i drugim merama koje sprovode klanice i prerađivačka industrija prema strogim zahtevima EU, navedeno je u saopštenju.
- Na ovaj način će se ostvariti dva efekta: povećan izvoz prema zemljama EU hrane životinjskog porekla i potvrda da je hrana koja se proizvodi u Srbiji zdravstveno bezbedna - naglašavaju u Ministarstvu.
U 2010. godini bile su četiri inspekcijske kontrole u Upravi za veterinu Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, uključujući veterinarsku inspekciju, farme životinja, klanice, mlekare i laboratorije.

Nastavak na Press...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.