Nameštanje mečeva ozbiljan problem u Evropi

Izvor: EurActiv Srbija, 18.Sep.2012, 15:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nameštanje mečeva ozbiljan problem u Evropi

Nameštanje mečeva u sportu predstavlja ozbiljan problem u Evropi, navodi se u izveštaju o prevarama i nameštanju mečeva u sportu koji je pripremljen za Evropski parlament. Ta pojava, posebno kada je reč o fudbalu, pogadja većinu članica EU i zemalja koje imaju status kandidata, uključujući Srbiju, navodi se u izveštaju i preporučuje zajednički pristup i saradnja u rešavanju tog problema na nivou EU. Specijalni odbor Evropskog parlamenta za organizovani kriminal, korupciju i pranje novca raspravljao je 17. septembra o nameštanju mečeva i kriminalu u sportu, a nacrt preliminarnog izveštaja Evropskog parlamenta o tome očekuje se u oktobru.
Opširnije...

Nastavak na EurActiv Srbija...






Povezane vesti

Pred Evropskim parlamentom izveštaj o nameštanju utakmica u Srbiji

Izvor: Blic, 18.Sep.2012

Evropski parlament analiziraće izveštaj o prevarama i nameštanju mečeva u sportu koji obuhvata veliki broj članica Evropske unije i država sa statusom kandidata, uključujući i Srbiju...Specijalni odbor Evropskog parlamenta za organizovani kriminal, korupciju i pranje novca raspravljao je o nameštanju...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta EurActiv Srbija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta EurActiv Srbija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.