Najavljen skup protiv ulaska Hrvatske u EU

Izvor: Vesti-online.com, 12.Jan.2012, 22:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Najavljen skup protiv ulaska Hrvatske u EU

Grupa vanparlamentarnih stranaka i udruženja koja se protive ulasku u Evropsku uniju najavila je da će 14. januara organizovati skup "Za Hrvatsku - NE u EU" na kojem će izneti razloge zbog kojih Hrvatska ne bi trebalo da pristupi Evropskoj uniji i zbog kojih građani treba da glasaju protiv toga na referendumu.

Skup će se održati na glavnom zagrebačkom Trgu bana Josipa Jelačića, rekao je predstavnik grupacije "Vijeće za Hrvatsku-NE u EU" Gordan Masnjak, prenosi >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << agencija Hina.

Na skupu će biti objašnjeno zašto pozivaju građane da na referendumu o pristupanju Hrvatske Uniji zaokruže "protiv", a deliće se i informativni materijali.

Referendum o ulasku Hrvatske u EU održava se 22. januara.

Na skupu će se deliti i promotivni letak pod nazivom "Iz Jugoslavije u Evroslaviju?", rekao je Marijan Bošnjak iz "Jedino Hrvatske".

Izradu letka finansirala je grupa poslanika u Evropskom parlamentu, na čelu s britanskim poslanikom Najdželom Feridžom, a u njemu se iznose razlozi zbog kojih Hrvatska ne bi trebalo da pristupi Evropskoj uniji, rekao je Bošnjak, dodajući da ti poslanici poručuju Hrvatskoj da ne ulazi u organizaciju 'koja se klima' i koja bi se

mogla raspasti.

"Bolje nova Juga nego podstanarstvo u EU"

Tražili su da im se čuje glas u nacionalnim medijima ali su odbijeni.

Predsednik Akcije za bolju Hrvatsku Željko Sačić istakao je da je i u drugim državama sastavni deo demokratske procedure iznošenje stanovišta protiv EU, te je ocenio da hrvatski političari zbog svoje nesposobnosti "beže pod skute briselske birokratije".

Predstavnici grupe osudili su hrvatski pristup EU ocenjujući ga izdajom i gubitkom nacionalnog suvereniteta.

"Vijeće za Hrvatsku - NE u EU" okuplja vanparlamentarne političke stranke, udruženja i pojedince koji se protive ulasku Hrvatske u EU, a deluju sa zajedničkim ciljem referendumskog odbacivanja ugovora o pridruživanju Hrvatske Evropskoj uniji.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.