Nagrade EU Zvonku Bogdanu i Robertu Čobanu

Izvor: Radio 021, 20.Mar.2015, 00:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nagrade EU Zvonku Bogdanu i Robertu Čobanu

U Klubu književnika u Beogradu večeras su dodeljene nagrade predsedništva Evropske unije umetnosti vlasniku izdavačke kuće "Kolor pres grupa" Robertu Čobanu i pevaču Zvonku Bogdanu.

Čoban, koji je dobitnik zlatne medalje "Lav Tolstoj", Evropskog priznanja u oblasti medija za pisce, publiciste i izdavače, poručio je da nagradu posvećuje svom pokojnom ocu.

Legendarni panonski šansonjer Zvonko >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << Bogdan dobio je Evropsku nagradu za kulturni i umetnički rad i za životno delo u oblasti muzike. Kako je rečeno na dodeli, njegov rad obogaćuje umetničke i kulturne baštine starog kontinenta specifičnom interpretacijom južnoslovenske kulture.

"Biti sinonim za Bačku, za salaše i fijakere, biti prepoznatljiv znak za tamburaše koji su me pratili i koji će me pratiti, za jednu predivnu vinariju koja više nije vinarija već kulturna institucija i biti počasni doživotni predsednik Svetske tamburaške oraganizacije nije lako", poručio je pevač.

Vojvođanski šansonjer dodao da je to samo znak da iza njega ima puno godina i zatim svečanost dodatno ulepšao muzičkim nastupom sa tamburašima.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.