NS: Opozicija nastavlja da protestuje

Izvor: RTS, 22.Mar.2011, 15:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NS: Opozicija nastavlja da protestuje

Opozicione partije, predvođene Srpskom naprednom strankom, nastavljaju mitinge i proteste širom Srbije, a prvi naredni skup se održava u subotu, 26. marta, u Zrenjaninu, izjavila potpredsednica NS-a Dubravka Filipovski.

Potpredsednica Nove Srbije Dubravka Filipovski najavila je nastavak protesta širom Srbije skupom u Zrenjaninu, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << koji će se održati naredne subote.

Filipovska je ukazala da se mitinzi nastavljaju, jer je Demokratska stranka odbila njihovu ponudu da razgovara o raspisivanju vanrednih parlamentarnih izbora i navela da razgovori mogu da se vode samo o Evropskoj uniji.

Potpredsednica NS-a najavila je da će se sledeći miting dela opozicije održati u Zrenjaninu, a da protesti širom Srbije pokazuju da se nastavlja pritisak na vladajuću koaliciju, čije informacije da opozicija odustaje od mitinga padaju u vodu.

Filipovska je pozdravila predstojeću posetu premijera Rusije Vladimira Putina Beogradu, ističući da se nada da će ona biti iskorišćena za poboljšanje ekonomskih odnosa i povećanje ruskih ulaganja u energetiku.

Sa tim se složio i potpredsednik Nove Srbije Jovan Marić, koji je rekao da Srbija treba da bude okrenuta ne samo ka Evropi i SAD, već i prema Rusiji, Kini i nesvrstanima.

Dubravka Filipovski pozvala je Vladu Srbije da odustane od prodaje "Telekoma Srbija" i istakla da jučerašnje prijavljivanje na tender za prodaju tog preduzeća samo jednog ponuđača pokazuje da izjave srpskih zvaničnika da su za kupovinu "Telekoma" zainteresovane vodeće svetske kompanije padaju u vodu.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.