Možda će Britanija iz EU, ali da li će i novčanik?

Izvor: Press, 28.Nov.2016, 12:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Možda će Britanija iz EU, ali da li će i novčanik?

Tim britanskih eksperata planira da preduzme pravne radnje da bi utvrdio da li bi vlada trebalo da izvede Britaniju iz Evropskog ekonomskog prostora (EEA).
Foto:B92.net
Britanski javni servis navodi da grupa uticajnih britanskih stručnjaka smatra da bi vlada mogla da postupi mimo zakona ako ne dobije jasno pravno mišljenje o tome da li članstvo Britanije u EEA automatski završava zajedno sa njenim >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << članstvom u EU.
"Smatramo da... oni imaju obvezu da hitno traže razjašnjenje od suda. Zato ćemo pokrenuti peticiju sa zahtevom za mišljenje suda", citira Bi-Bi-Si reči DŽonatana Lisa, zamenika direktora organizacije Britiš Influens. 

Portparolka vlade u Londonu je izjavila da je Britanija u Sporazumu o EEA bila samo u svojstvu države članice EU. "Kada napustimo EU automatski ćemo prestati da budemo članica EEA", rekla je ona.

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.