Miščević o daljim koracima u evrointegracijama

Izvor: RTS, 07.Jul.2016, 14:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Miščević o daljim koracima u evrointegracijama

Pregovaračke pozicije EU za poglavlja 23 i 24 se prave na osnovu akcionih planova i pregovaračke pozicije Srbije za ta poglavlja, te nam nikada nisu mogle biti "prevelika tajna", izjavila je šefica pregovaračkog tima Srbije sa EU Tanja Miščević.
Govoreći o narednim koracima u vezi sa otvaranjem poglavlja 23 i 24, Miščevićeva >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << je novinarima u Kovačici rekla da se u pregovaračkim pozicijama EU nalaze prelazna merila koja će sada biti naredni korak praćenja Srbije.

Naglašava da će Srbija, nakon što je na sastanku Komiteta stalnih predstavnika na nivou ambasadora bez rasprave prihvaćena pregovaračka pozicija EU, dobiti poziv za održavanje međuvladine konferencije na kojoj će se Srbija saglasiti sa pregovaračkim pozicijama EU.
Prema njenim rečima, međuvladina konferencija ne menja situaciju u vezi sa sprovođenjem akcionih planova za poglavlja 23 i 24.
Podsetila je da je već objavljen prvi izveštaj o sprovođenju Akcionog plana za poglavlje 23, te da će uskoro biti formiran i mehanizam za sprovođenje Akcionog plana za poglavlje 24.
Miščević je u Kovačici prisustvovala sastanku povodom preuzimanja predsedavanja EU od strane Slovačke, na kojem su bili i ambasadori država članica EU, ministarka za evropske integracije Jadranka Joksimović, šef Delegacije EU u Srbiji Majkl Davenport i direktor vladine Kancelarije za evropske integracije Ksenija Milenković.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.