Miščević: Brže reforme u 2015.

Izvor: RTS, 12.Dec.2014, 21:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Miščević: Brže reforme u 2015.

Šefica pregovaračkog tima sa Evropskom unijom Tanja Miščević kaže da Srbiju u 2015. godini očekuju brže reforme i uvođenje reda, što predstavlja dobar pravac u procesu evropskih integracija.

U 2015. godini očekuje nas veliki posao, teške odluke, kao i mnogo rada na procesu izmene Srbije, što može samo da donese korist, ističe Tanja Miščević, prenosi Tanjug.

Miščevićeva navodi da Srbiju, takođe, očekuje završetak procesa skrininga, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << kada je reč o pregovorima, što će biti krajem marta 2015. godine.

Šefica pregovaračkog tima dodaje da istovremeno počinju pripreme za otvaranje pojedinih poglavlja.

"To znači da moramo da pripremimo sva dokumenta koja su potrebna i da time uđemo u drugu fazu pregovaračkog procesa", istakla je Mišćevićeva na novogodišnjem prijemu Evropskog fonda za Balkan.

Na pitanje da li regionalna saradnja može da doprinese ubrzanju evropskih integracija, Miščevićeva naglašava da je to apsolutno moguće i da region ima jedinstven cilj – članstvo u EU.

"Jako puno iskustava stičemo od naših kolega, a isto tako, i mi možemo ovo iskustvo koje imamo preneti svima u regionu", kaže Miščevićeva.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

"Naproleće kraj skrininga sa EU"

Izvor: B92, 12.Dec.2014

Šefica pregovaračkog tima za pridruživanje EU Tanja Miščević izjavila je da Srbija i EU krajem marta iduće godine treba da završe proces skrininga..."Očekuje nas da završimo najpre proces skrininga., što će biti krajem marta, ali paralelno s tim započinjemo pripreme za otvaranje nekih od...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.