Misa za Pavelića - uvreda za stotine hiljada žrtava

Izvor: Studio B, 30.Dec.2014, 08:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Misa za Pavelića - uvreda za stotine hiljada žrtava

Centar "Simon Vizental" osudio održavanje mise u Zagrebu za pronacističkog ustaškog poglavnika Antu Pavelića, ističući da to predstavlja "značku srama" za katoličku crkvu.

"Teško je poverovati da se u centru glavnog grada članice Evropske unije, veoma blizu zagrebačke jevrejske zajednice, na stotine ljudi okupilo juče u znak sećanja na jednog od najvećih evropskih masovnih ubica", naveo je direktor >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << izraelske kancelarije tog centra Efraim Zurof.

Zurof je naglasio da je obeležavanje 55 godina od smrti Pavelića "uvreda za stotine hiljada njegovih žrtava" i da predstavlja "značku srama" za katoličku crkvu.

Na godišnjice smrti Ante Pavelića mise se redovno održavaju u Zagrebu i Splitu, navela je agencija AFP.

Pavelić je umro u Madridu 28. decembra 1959. godine, navodno od posledica ranjavanja koje je zadobio dve godine ranije u Buenos Airesu, gde je pobegao 1945. godine.

 

Nastavak na Studio B...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.