Mirović i Pastor sa Kukanom

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 11.Okt.2016, 13:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mirović i Pastor sa Kukanom

Delegacija Vojvodine u Briselu sa evropskim zvaničnicima razgovarala je o ekonomskom razvoju Pokrajine i zaštiti prava nacionalnih manjina.

Predsednik Pokrajinske vlade AP Vojvodine Igor Mirović i predsednik Skupštine Ištvan Pastor sastali su se danas u Briselu sa članom EP i predsedavajućim delegacije EU - Srbija Parlamentarnog komiteta za stabilizaciju i pridruživanje, Eduardom Kukanom.

Na sastanku su predstavljeni prioritetu u radu Pokrajinske vlade koji se >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << tiču ekonomskog razvoja AP Vojvodine.

Posebno je bilo reči o zaštiti prava nacionalnih manjina u Srbiji, sa posebnim osvrtom na Vojvodinu, a sagovornici su konstatovali potrebu češćeg međusobnog informisanja o tim, najznačajnijim pitanjima koja su od vitalnog značaja za našu zemlju i pokrajinu.

Eduard Kukan se interesovao o tome kako napreduju radovi na izgradnji Žeželjevog mosta, kao i o drugim projektima koje finansira Evropska unija, a bilo je reči o modelima finansiranja Vojvodine, kao neophodnog osnova za predvidiv ekonomski razvoj.

Kukan je pohvalio napore Srbije u procesu otvaranja pregovaračkih poglavlja istakavši da snažno podržava proširenje Evropske unije, i u tom kontekstu ubrzavanje procesa pridruživanju kroz otvaranje novih poglavlja i što jasnije evropske perspektive Srbije.

Sastanku je prisustvovao i potpredsednik Pokrajinske vlade Đorđe Milićević.

Delegacija AP Vojvodine boravi u Briselu gde učestvuje na manifestaciji evropskih regiona i gradova.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Kukan pohvalio napore Srbije u procesu evrointegracija

Izvor: Blic, 11.Okt.2016

Poslanik Evropskog parlamenta i predsedavajući delegacije EU-Srbija Parlamentarnog komiteta za stabilizaciju i pridruživanje Eduard Kukan pohvalio je danas u Briselu napore Srbije u procesu otvaranja pregovaračkih poglavlja i naglasio da snažno podržava proširenje EU...- Kroz otvaranje pregovaračkih...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.