Mirko Cvetković: Srbija ulazi u EU između 2014. i 2016. godine

Izvor: Press, 19.Okt.2010, 23:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mirko Cvetković: Srbija ulazi u EU između 2014. i 2016. godine

Premijer Srbije Mirko Cvetković izjavio je juče na konferenciji „Juromani" da bi Srbija mogla da postane članica Evropske unije između 2014. i 2016. godine. On je istakao da ne želi da izlazi sa tačnim datumom članstva, ali da će to sigurno biti posle mandata ove vlade. Odgovarajući na pitanja na konferenciji, Cvetković je naglasio da Srbija nije zabrinuta da će problemi >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << u zapadnoevropskim zemljama usporiti njen put ka članstvu jer je njen cilj, pre svega, uvođenje evropskog sistema i standarda.- Mi želimo u EU, ali više od toga želimo da naš sistem bude kao u tim zemljama - rekao je premijer.
Cvetković je izrazio i očekivanje da će rast bruto domaćeg proizvoda (BDP) Srbije u ovoj godini biti oko dva odsto, a deficit budžeta 4,8 odsto BDP-a.
- Početkom godine zabeleženi su prvi znaci oporavka Srbije od krize, a položaj industrije je povećavan postepeno tokom godine. Vlada radi na novom modelu rasta koji će biti zasnovan na povećanju izvoza, kapitalnih investicija i privlačenju stranih investitora - naveo je Cvetković.

Nastavak na Press...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.