Ministar kulture najavio smanjenje PDV na novine

Izvor: Blic, 30.Jun.2011, 01:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ministar kulture najavio smanjenje PDV na novine

BEOGRAD - Ministar kulture, informisanja i informacionog društva Predrag Marković najavio je juče, u razgovoru sa predsednikom Evropske asocijacije novinskih izdavača (ENPA) Ivarom Rusdalom, da će to ministarstvo uskoro predložiti Vladi Srbije smanjenje PDV-a za štampane medije i izdavače knjiga.

Ruzdal je obavestio ministra Markovića o inicijativi ENPA za smanjenje PDV-a novinskim izdavačima u svim zemljama članicama >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << EU, kao i o najznačajnijim aktivnostima ENPA do kraja tekuće godine, saopštila je Asocijacija medija.

Marković i Ruzdal razgovarali su i o aktivnostima Ministarstva kulture u procesu izrade Medijske strategije. Razgovoru o položaju novinskih izdavača u EU, ali i Srbiji, kao i o mogućnostima za unapredjenje tog položaja, pored ministra Markovića i Rusdala prisustvovali su i državna sekretarka za informisanje Dragana Milićević Milutinović, izvršna direktorka ENPA Fransin Cuninghem, predsednik UO i izvršni direktor Asocijacije medija Veselin Simonović i Zoran Papić.

Sa Ruzdalom je juče razgovarao i premijer Mirko Cvetković.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.