Mihajlović: Južni tok je pitanje odnosa velikih sila

Izvor: Politika, 07.Okt.2014, 12:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mihajlović: Južni tok je pitanje odnosa velikih sila

BEOGRAD – Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije Zorana Mihajlović izjavila je danas da je pitanje izgradnje gasovoda Južni tok pre svega pitanje odnosa Evropske unije i Rusije i da Srbija čeka na njihove odluke.

„Mi smo sa strane, mi čekamo odluke velikih da bismo mogli da realizujemo odluke velikih”, rekla je ona novinarima u Skupštini Srbije.

Kako je navela, te odluke >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << još nisu u potpunosti donete, osim odluke same Evropske unije da Južni tok „sasvim sigurno” može da se gradi.

Visoka predstavnica Evropske unije Federika Mogerini izjavila je juče u Briselu da se „politički uslovi za projekat Južni tok nisu stekli, s obzirom na situaciju u Ukrajini, i da svi projekti moraju imati potpuni i jasan pravni osnov”, kad je reč o propisima EU.

Ona je istakla da će, „ako i kad politički uslovi ponovo postanu normalni, onda moći da počnu tehnički pregovori” o Južnom toku.

Zvanični Vašington se pre dva dana jasno oglasio pozivom da se „prekinu sklopljeni prljavi poslovi” za izgradnju Južnog toka.

Neki zapadnoevropski mediji su u tom stavu, koji je iznela pomoćnica američkog državnog sekretara za Evropu Viktoria Nuland, prepoznali zahtev da članice EU stave van snage ugovore koji su s Rusijom sklopili za izgradnju gasovoda.

Beta

objavljeno: 07.10.2014.

Nastavak na Politika...






Povezane vesti

"Južni tok je pitanje odnosa velikih sila"

Izvor: Vesti-online.com, 07.Okt.2014

Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije Zorana Mihajlović izjavila je u utorak da je pitanje izgradnje gasovoda Južni tok pre svega pitanje odnosa Evropske unije i Rusije i da Srbija čeka na njihove odluke. ..I dalje sporna gradnja Južnog toka: Srbija čeka odluke velikih...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.